Komló város logójaKomló város Önkormányzata

Elérhetőségek

Komló Város Önkormányzata
Cím: Városház tér 3.
Postacím: 7300 Komló, Városház tér 3.
Tel.: 72/584-000
Fax.: 72/584-005

Szavazás

Mi a véleménye megújúlt, akadálymentesített honlapunkról?
Kérjük válasszon!


 

Tartalom

Hangos-térkép

 

Hangos-térkép

Komló Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala - Komló, Városház tér 3.

 

Áttekintő térkép

A polgármesteri hivatal a Városház tér 3. szám alatt található. Két akadálymentes bejárattal is rendelkezik, az egyik a Kossuth Lajos utca felől a másik az Eszperantó tér felől. Mindkét bejárat mellett található kiépített akadálymentes parkoló. Az épület négyszintes, középfolyosós elrendezésű a lépcsőház középen az Eszperantó tér felöli oldalon helyezkedik el. A lépcsőház balsodrású, emeletenként 2 emelkedő szakasszal köztük pihenővel. A lépcsőházban a lépcsőkar mindkét oldalán találunk korlátokat, a folyosókon a padlóburkolat szegélyének színe kontrasztos. Az ajtók kerete, kilincse szintén kontrasztot képez.           
Az épületben kerekesszékkel is lehet közlekedni: megfelelő szélességűek az ajtók, az ügyfelek által használt helyiségeknél nincsenek küszöbök, a nyomógombok számukra is elérhető helyen vannak. A porta szintjéről az okmányiroda, valamint szociális iroda szintjére történő feljutást korlátlift, az épület bármely szintjére történő közlekedést akadálymentes személyfelvonó biztosítja. Ez utóbbi a lépcsőház mellett található. Az alagsori szinten, a földszinten és a második emeleten akadálymentes WC-k kerültek kialakításra. A hallássérültek számára mobil induktív hurkok vannak elhelyezve a portán és minden szint egy irodájában, fix induktív hurok került kialakításra a II. emeleti nagyteremben. A látássérültek számára Braille feliratú információs táblák segítik a tájékozódást.

 

Külső megközelítés


A Kossuth Lajos utca, valamint a Pécsi út felől a főbejárathoz érkezünk. A főbejárat előtt 4 lépcsőfok található. Főbejárattól balra található az akadálymentes parkoló, onnan az épület falát követve egy rámpán érkezünk meg a hivatal másik, Városház téri bejáratához. Mindkét bejárat a hivatal előterébe vezet. A bejutás az Eszperantó tér felől is lehetséges, ebben az esetben a hivatal alagsori szintjére érkezünk. A kialakított 2 db akadálymentes parkoló mellett található a hivatal bejárata. A bejutást követően jobb kézre találjuk a lépcsősort mely a földszintre vezet, egyenesen tovább haladva egy másik szélfogó ajtó található melyen áthaladva az akadálymentes mosdóhoz, illetve lifthez jutunk.

Alagsor

A hivatal alagsorában ügyintézés nincs. Két helység áll rendelkezésre, az akadálymentes WC és a büfé. A szélfogó ajtón belépve jobb kézre található az eligazító tábla mely segíti a tájékozódást. A jobb oldali kontrasztos szegélyt követve érünk el az akadálymentes lifthez. A lift mellett balra találjuk az akadálymentes wc-t és a büfét.

Földszint

A hivatal főbejáratán belépve érkezünk a hivatal előterébe. Jobb kézre a portaszolgálat található, balkézre az ügyfélszolgálat, ahol időpont kérése lehetséges. A portaszolgálattal szemben az oszlopon található az eligazító tábla. Az okmányiroda sorszámkiadása a portán történik. Egyenesen haladva 6 lépcső következik, kerekes székesek feljutását korlátlift segíti. Feljutás után két folyosó található; balra az okmányiroda folyosója, jobb oldalon a szociális iroda a gyámügy és a temetkezési vállalat irodái találhatók meg. Az okmányiroda előtti térben ügyfélhívó rendszer működik. Az irodák beazonosítását számozás és Braille írás segíti. A lifttel szemben állva, attól balra található az akadálymentes WC.

1. emelet

Az emelet elrendezése megegyezik a földszinttel. A liftből kilépve, egyenesen előre indulunk akkor a lépcsőház előtti térbe érkezünk. A jobb oldali folyosó a polgármesteri irodákhoz vezet. Szemben a kistanácskozó található, balra a folyosón a jegyző, aljegyző, valamint az adó- és hatósági iroda akadálymentes irodái találhatóak. A szinten akadálymentes WC nincs kialakítva.

 

2. emelet

Az emelet elrendezése megegyezik az első emeletével. A liftből kilépve, egyenesen előre indulunk akkor a lépcsőház előtti térbe érkezünk. A jobb oldali folyosó a pénzügyi- és vagyongazdálkodási iroda akadálymentesített irodáihoz vezet. Szemben a nagyterem található, melyben a hallássérültek részére a teljes területen induktív hurok lett kiépítve. Balra a folyosón található a kis házasságkötő, a belső ellenőrzés és az intézmény-felügyeleti és városüzemeltetési iroda, valamint a folyosó végén a gazdasági ellátó szervezet irodái. A bal oldali folyosó mellett az előtérből nyílik az akadálymentes WC.

Utolsó frissítés időpontja: 2011-02-15 14:43

Nyelv választás

Gyorsmenü

Hirdetések

Térkép